Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Utvalda

Chicken cacciatore i ugn

Visst låter det tjusigt med "Chicken Cacciatore"? Men det är egentligen ganska enkel mat. Rör ihop och in i ugnen. Jättefin vardagsmat.
Receptet kommer ur Lantliv Mat & Vin.
Chicken Cacciatore i ugn4 portioner
Drygt 1 kg kycklingben 2 vitlöksklyftor 3 msk hackad färsk rosmarin 1 dl hackad bladpersilja 3-4 sardeller zest från 1 ekologisk citron olivolja 3 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 1½ dl kalamataoliver salt och peppar
Skala och hacka vitlöken, hacka sardellerna och blanda med de hackade örterna. Blanda i citronzest. Gnid in kycklingdelarna med örtblandningen, täck över och låt stå i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader C. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen gyllenbrun och lägg bitarna i en ugnsfast form. Rör ut tomatpurén i vinet och häll i formen. Salta och peppra. Sätt in formen i ugnen och låt gå i ca 30 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt men inte torr. Kolla gäran med en termometer att du nått upp till 70 grader C.
Servera med vitt bröd elle…

Senaste inläggen

Gurkmeja- och ingefärashot

Köttfärsgratäng med tomattäcke

Sallad med rädisa och kapris

Spenatsmoothie

Honungsglaserade morötter med apelsin och bacon

Ägg cocotte med rökt lax

Sötpotatismos med rosmarin och ingefära

Selleri escabeche

Luke Skywalker-granola

Kryddigt linsris