Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Utvalda

Hasselbackspotatisgratäng

Dottern skulle välja mat till sitt födelsedagsfirande och funderade på godsaker som hasselbackspotatis och potatisgratäng. Då hittade jag den här hasselbackspotatisgratängen. Det bara måste vi ju prova!

Detta är kanske inget man svänger ihop en vanlig tisdagskväll, men till fest är det absolut värt pillet. För det tar lite tid att få ihop det  - men det gör ju hasselbackare också i ärlighetens namn. Det tar cirka två timmar från att du börjar skala potatisen tills gratängen är klar, så börja i tid.

Nej, men vad väntar vi på? Dags att sätta fart!

Hasselbackspotatisgratäng4-6 portioner

1½ kg potatis, fast sort, jämnstora så att man får fina skivor
60 gram riven parmesanost
85 gram riven smakrik ost som gruyere eller comté
5 dl vispgrädde
2 finhackade vitlöksklyftor
(ev lite timjan om man vill)
30 gram smör eller margarin
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader C.

Skala potatisen och skär den i jämntjocka skivor, ca 3 mm tunna. Använd gärna en mandolin.

Blanda hälften av osten med gräd…

Senaste inläggen

Pumpafrödip med gurkmeja och tomat

Hälleflundra med rotsaksstomp

Örtbakad lax med picklade rotsaker

Clementinsallad med saffran och kardemumma

Magsmart chiapudding

Pannkaksmuffins

Apple Ginger Zing

Nudelsoppa med ägg och fläsk

Systrarna Eisenmans granola

Kryddiga räkor med broccolikräm