Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Utvalda

Tahinisallad och ingefärsgurka

Jo, den ser ganska blek ut. Det är inte den där salladen som sprakar av färg och tjoar "Här är jag! Kom och ät!" Den ser snarare lite halvtrist ut. Men skenet bedrar. Med den här dressingen.... Mmmm! Dottern och jag tycker båda att den smakar nötigt, ja lite åt jordnötshållet. Så har den en god sälta. Och syrlighet. Ja allt man vill ha.
Receptet är från Buffé, ICAs kundtidning och publicerades i samband med en större meny. Men jag plockar bara russinen ur kakan :) I originalreceptet skulle det vara salladskål men jag hittade inte det i butiken och tog istället pak choi. Funkade. 
Tahinisallad4 portioner som tillbehör
2 msk tahini 2 msk japansk soja 1½ msk flytande honung 1 tsk risvinäger 180 g mungbönsgroddar 250 g strimlad kinakål 2 msk hackad gräslök
Blanda tahini, soja, honung och risvinäger till en dressing. Rör om ordentligt. Försök att inte äta upp den innan den hamnar på salladen.
Blanda grönsakerna i en skål. Häll över dressingen och rör runt. Servera.
I samband med…

Senaste inläggen

Panzanella

Sallad med blomkål, belugalinser och dadlar

Krämigaste kladdkakan

Ligurisk pastasås

Thailändska färsbiffar med sötsura nudlar

Hasselbackspotatis med bacon

Grönkålschips

Chicken cacciatore i ugn

Gurkmeja- och ingefärashot

Köttfärsgratäng med tomattäcke