Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Utvalda

Sichuankryddad makrill med pak choi och risnudlar

När vi var yngre åt vi ofta makrill. Så ofta att vi faktiskt föråt oss på makrill. Det och att min mage reagerade på den feta fisken, speciellt om den var rökt.

Feel Good Food är ett trevligt brittiskt matmagasin som kommer ett par gånger om året. Om du inte hittar den så går det att beställa på pressbyran.se. I "Healthy Heart Special" våren 2018 hittade jag ett recept som fångade min blick. Blandningen sichuan, nudlar och makrill lät lite galet och ganska gott. Det måste vi prova!
Och det blev gott. Den feta fisken bär smakerna bra. Det här kan bli en favorit att återkomma till, och när det blir varmare ute måste jag testa att göra den på muurikkan. 
Sichuankryddad makrill med pak choi och risnudlar4 portioner
2 tsk finriven färsk ingefära 2 stjärnanis, mortlad 2 tsk sichuanpeppar, mortlad 3 tsk ljus sojasås, typ Kikkoman 2 tsk mörk sojasås, typ Mrs Chengs 1½ tsk mirin 1½ tsk flytande honung
4 makrillfiléer med skinnet kvar ½ tsk matolja
1 paket risnudlar, 250 g
75 g sallad…

Senaste inläggen

Ingefärslax med rostade rotsaker

Nudelwok med fläskfärs och pak choi

Krämig hirs med kajponkrisp

Pasta med linssås

Hasselbackspotatisgratäng

Pumpafrödip med gurkmeja och tomat

Hälleflundra med rotsaksstomp

Örtbakad lax med picklade rotsaker

Clementinsallad med saffran och kardemumma

Magsmart chiapudding