Chicken cacciatore i ugn


Visst låter det tjusigt med "Chicken Cacciatore"? Men det är egentligen ganska enkel mat. Rör ihop och in i ugnen. Jättefin vardagsmat.

Receptet kommer ur Lantliv Mat & Vin.

Chicken Cacciatore i ugn

4 portioner

Drygt 1 kg kycklingben
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad färsk rosmarin
1 dl hackad bladpersilja
3-4 sardeller
zest från 1 ekologisk citron
olivolja
3 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
1½ dl kalamataoliver
salt och peppar

Skala och hacka vitlöken, hacka sardellerna och blanda med de hackade örterna. Blanda i citronzest. Gnid in kycklingdelarna med örtblandningen, täck över och låt stå i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader C. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen gyllenbrun och lägg bitarna i en ugnsfast form. Rör ut tomatpurén i vinet och häll i formen. Salta och peppra. Sätt in formen i ugnen och låt gå i ca 30 minuter. Kycklingen ska vara genomstekt men inte torr. Kolla gäran med en termometer att du nått upp till 70 grader C.

Servera med vitt bröd eller kokt ris och en sallad.

Mina kommentarer: Ska det fungera en vardag så kan ju den där halvtimmen kännas lång. Jag hoppade över det steget. Jag stekte inte heller kycklingen, Utan ner med kycklingen i formen, snurra runt med örtblandningen, häll på vinblandningen, salta och peppra och ställ in i ugnen. Och har du inte en vinskvätt hemma så ta lite buljong.

Kommentarer

Populära inlägg