Pizzafisk


Visst låter det helt galet med pizzafisk? Men faktum är att hela köket doftar pizza när man lagar fisken. Det här är en bra vardagsrätt. Billigt, snabbt, enkelt och jättegott. Båda barnen gav rätten tumme upp. Receptet är hämtat ur boken Lugn mage och är anpassat för magar som inte mår så bra av FODMAP. Receptet innehåller därför ingen lök eller vitlök som är kända för att reta IBS-magar. (Ja det är svårt att leva utan lök och vitlök. Jag har på riktigt inga recept utan.)

 Pizzafisk

4 portioner

1 mska olja (gärna med vitlökssmak)
2 msk färsk eller 2 tsk torkad oregano
500 g krossade tomater
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl laktosfri creme fraiche
400 g torskfilé
125 g riven ost

Till servering
kokt potatis
3 rivna morötter  
1 msk olja 
½ msk balsamvinäger

Sätt ugnen på 225 grader C. Skala och koka potatisen. Fräs olja och oregano i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, kalvfond och creme fraiche och låt koka i 5 minuter. Skär torskfiléerna i lagom portionsbitar och lägg dem i en ugnsfast form. Häll över tomatblandingen och toppa med riven ost.

Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Skala och riv morötterna, blanda med olja och balsamvinäger. 

Servera fiskgratängen med potatis och morotssallad. 

Mina kommentarer: Gör gratängen mjölkfri med Oatly iMat Fraiche och utan ost.


Kommentarer

Populära inlägg