Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

En vardagskväll när alla är hungriga får det räcka med en mobilbild :)

Jag letade nya vardagsrätter och tittade igenom Coops app och favoritmarkerade några stycken för att testa. Detta är ett av dem. Det är en enkel fisksoppa på billiga råvaror som smakar väldigt gott. Hela familjen tyckte om den. Det är pepparroten som sätter pricken över i, så köp en stor bit och riv, så att var och en kan strössla över tycke och smak.

Fisksoppa med rotsaker och pepparrot

4 portioner

1 msk olivolja
2 morötter, i tunna slantar
200 g vitkål, skuren i tunna strimlor
200 g rotselleri, i cm-stora tärningar
1 gul lök, hackad
3 msk fiskfond
6 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin
3 dl grädde
500 g vit fisk i munsbitar
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ dl färsk persilja, grovhackad
½ dl färsk pepparrot, finriven

Till servering: ett gott bröd och riven pepparrot till den som vill ha lite mer.

Hetta upp en gryta med olivolja. Stek rotfrukter och lök några minuter utan att det tar färg. Rör om då och då. Tillsätt fiskfond, vatten, vin och grädde. Koka tills rotfrukterna är al dente, ca 5-10 minuter. Salta fiskbitarna och lägg i soppan. Sjud försiktigt i ca 5 minuter tills fisken precis är genomkokt, men inte mer. Smaka av med salt och vitpeppar. Toppa med persilja och lite pepparrot.

Mina kommentarer: Jag hade inget vin hemma utan tog 8 dl vatten och nån matsked vit balsamvinäger för lite syra. Och jag använde fiskbuljong och havregrädde.



Kommentarer

Populära inlägg