onsdag 28 december 2011

Apelsin- och dadelsallad


Julmaten är rätt stabbig och det är gott med något friskt och fräscht att bryta av med. Den här apelsin- och dadelsalladen har blivit en favorit. Det går snabbt att svänga ihop och smakar härligt.

Apelsin- och dadelsallad
4 portioner

4 apelsiner
6 dadlar i strimlor
2-3 msk rostade pumpakärnor

Dressing
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk urkramad apelsinsaft
1 msk olivolja
1 msk rödlök, finhackad
1-2 krm salt
½ krm svartpeppar

Filéa apelsinerna och lägg filéerna på ett vackert fat. Blanda ihop dressingen och drissla över. Strö över dadlar, rödlök och rostade pumpakärnor.

Klart!


1 kommentar:

  1. Åh, vad gott, en rejäl vitaminkick, och en riktigt smarrig sådan dessutom :D ska helt klart provas! Hoppas nyår var härligt och att 2012 blir toppenfint <3

    SvaraRadera