Apelsin- och dadelsallad


Julmaten är rätt stabbig och det är gott med något friskt och fräscht att bryta av med. Den här apelsin- och dadelsalladen har blivit en favorit. Det går snabbt att svänga ihop och smakar härligt.

Apelsin- och dadelsallad
4 portioner

4 apelsiner
6 dadlar i strimlor
2-3 msk rostade pumpakärnor

Dressing
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk urkramad apelsinsaft
1 msk olivolja
1 msk rödlök, finhackad
1-2 krm salt
½ krm svartpeppar

Filéa apelsinerna och lägg filéerna på ett vackert fat. Blanda ihop dressingen och drissla över. Strö över dadlar, rödlök och rostade pumpakärnor.

Klart!


Kommentarer

  1. Åh, vad gott, en rejäl vitaminkick, och en riktigt smarrig sådan dessutom :D ska helt klart provas! Hoppas nyår var härligt och att 2012 blir toppenfint <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg