Grillat lamm med kapris och sparrissallad

Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I min butik här i närheten kan man köpa Åke Ps produkter och jag hade alltså färdigmarinerat lamm att grilla hemma. Vad skulle vi då ha till det? I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott. Prova!

Kapris och sparrissallad1 knippe grön sparris, skalad, klyvd på längden
1 gul lök, skalad, tunt strimlad
4 tomater, urkärnade och strimlade
4 msk kapris
1 kruka mynta, plockad
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymalen

Blanda sparris, lök, tomater, kapris och mynta i en skål. Rör ihop en dressing av olja, vinäger, salt och peppar och blanda med grönsakerna.

Servera till grillat lammkött. Vi hade också kokt nypotatis till.

Kommentarer

Populära inlägg